Huuskosten sukuseura ryTalvikäräjät 1778 § 17:

"... Pekka Huuskonen teki Maukolassa 12.2.1778 testamentin Matti Siekkiselle ehdolla, että Siekkinen menee avioliittoon hänen tyttärensä Marian kanssa saaden puolet 1/3 verotalosta yhdessä Marian kanssa eli 1/6 koko tilasta ja 1/4 muusta omaisuudesta. Hänen tulee pitää kunnossa Huuskolan talo ja osoittaa kuuliaisuutta appivanhempia kohtaan... "

Syyskäräjät 1782 § 12:

"...Vävy Matti Siekkinen ei täyttänyt asetettuja ehtoja yhtiömiehenä ja appi Pekka ajoi hänet talosta pois, kuitenkin luvaten hänen tulla takaisin, vaikka hänellä on muita lapsia. Oikeus katsoi asian koskevan myös alaikäisiä lapsia, joille on määrättävä uskottu mies ja myös Siekkisen vaimon on tultava kuultavaksi. Vävy vaati puolet talosta. Asia lykättiin eikä se enää tullut oikeuteen."

Syyskäräjät 1787 § 28:

"Risto Korhonen katkaisi Juho Huuskosen nuottasalot estääkseen tätä vetämästä nuottaa jäällä. Korhonen velvoitettiin korvaamaan salot 12 killingillä sekä maksamaan oikeuskuluja 7 riksiä ja sakkoa 20 taalaria hopeassa."

Syyskäräjät 1801 § 63:

"Juho Huuskonen yhdessä veljensä Matin ja Tahvon kanssa oli keväällä 1800 myynyt voita 14 leiviskää á 1 riksi 32 killinkiä. Maukonen antoi käsirahaa 10 riksiä ja kulki Keitelettä pitkin Kokkolaan luvaten maksaa lopun palatessaan. Maksu jäi suorittamatta siksi, että Huuskonen ei antanut punnita voita peläten sen murenevan."